Pivovar Parník Pivovar Parník Pivovar Parník
  • Domů
  • Denní menu
  • Rozvoz
  • Jídelní lístek
  • Nápoje
  • Rezervace Online
  • O nás
    • Fotogalerie
    • Akce
    • Nabídka práce
  • Kontakty
+420 733-457-537

Restaurace a pivovar PARNÍK

Ochutnejte speciality našich kuchařů společně s nabídkou skvělých řemeslných piv.

HOSPODSKÝ KVÍZ - PŘIHLÁŠKY ZDE!




Říká se, že nakuřované pivo buď miluješ nebo nenávidíš.


Abychom ještě nerozhodnutým ulehčili volbu, půjdeme na to s naším rauchem hezky zlehka.
Necelých 20 % sypání sladu nakuřovaného bukovým dřevem v pivu zanechává decentní chuť uzené šunky. Nemusíte se tedy bát, že vám po jednom kousku bude oblečení vonět jak po noci u ohniště. Marmot je příjemně vyvážený polotmavý ležák.
Doufáme, že si jej zamilujete a my tak příště budeme moci na kouři přidat 🙂

Marmot
Rauchbier – Polotmavý nakuřovaný ležák
13 % EPM / 26 IBU / 5,3 % ABV


 

Wh(e)at a beer je zpět!

IPU dnes na čepu vystřídala americká pšenice.

Wh(e)at a Beer! už vaříme podruhé. Je to rok, co jsme ve spolupráci s Podřevnickým létajícím pivovarem uvařili tento styl s chmelem Sorachi Ace. Sorachi jsme však letos vyměnili za Sabro, odrůdu, která pivu předává citrusovo-kokosové tóny.

Chutě typické pro bavorský Weissbier/Weizen tedy při pití nehledejte. Není vždy pšenice jako pšenice. Tu americkou si můžete představit jako APA s podílem pšenice (30-50 %).
Wh(e)at a beer! Je osvěžující mírně zakalený ejlík slámové barvy, tělu vládnou decentní obilné tóny pšenice, aroma je chmelového původu. V chuti spíše sladová sladkost s citrusovou linkou, nižší hořkost, pocit v ústech mírně krémový.
Wh(e)at a beer! 12% Sabro
Pšeničné pivo amerického typu
Uvařené ve spolupráci s Podřevnický pivovar .
12 % EPM | 25 IBU | 5 % ABV

Složení:

Chmely: Centennial, Sabro

Slady: Pale Ale, pš. slad, pš. vločky

Kvasnice: US-05


 

Léto je pryč!

Evergreen IPA 14%

Sezóna sandálů a letních 11 je konečně za námi, je na čase se do toho obout.

Silná, suchá, citrusová, klasická, old-school IPA, se kterou vedle nešlápnete. Co víc si přát.

Při vaření přiložil ruku k dílu domovarník Martin Hruška z garážového pivovaru LONT, kterého tímto zdravíme 🙂 Má na kontě pár diplomů z domácího soutěžení, mezi nimi i právě za IPA. A tak byl zvědavý, jak se vaření ve větším liší od domácích podmínek. Hned po příjezdu jsme společně odsoudili karamelové slady v IPA a dali se do práce.

My hlásíme, že IPA právě dozrává a již brzy budete moci ochutnat, jak se povedla 🙂

14 % EPM | 6,7 % alc. Obj. | 50 IBUSlady: Pale Ale, Plzeňský, Pšeničný, SušenkovýChmely: Ariana, El Dorado (WH), Talus (DH), Cascade (DH) (5,5g/l DH)Kvasnice: BRY-97


První hospodský kvíz na Parníku

 

Přijdtě s přáteli posedět nad pár kousky piva do naší restaurace a přitom trochu zatavit mozkovým buňkám. Už 19.10. od 19 hodin se můžete pobavit na našem prvním hospodském kvízu na Parníku. Své týmy můžete přihlásit na tomto odkazu: https://www.facebook.com/groups/kvizprerovparnik ,

Pospíchejte, kapacita je omezená, budeme se na Vás těšit!

 


 

Klidni Hormon!!!

Hormon 11 %

Světlý ležák | IBU 32 | 4,7 % Alc

Na pípě proběhlo střídání a už vám točíme náš nový ležák, Hormon.
Název má možná po českém chmelu Harmonie, nebo proto, že pivo obsahuje hormony fytoestrogeny. Ale harmonického zharmonizování hormonů se nemusíte bát, není to homeo.
Jde o normální ležák s trošku netradiční recepturou.

Slad: Pale Ale

Chmely: Harmonie, Kazbek, Gaia, ŽPČ

Vařený infuzně.


 

Komu se nelení, tomu se zelení

Ano, už tomu tak bude, že ve čtvrtek narazíme zelené pivo.

Jako pivovar neholdujeme dobarvovaní (či dochucování) hotového piva, jako konzumenti si to však sem tam nenecháme ujít.

Ukořistili jsme tedy trošku zeleného extraktu z kopřiv na bázi chlorofylu a obarvili jím dva sudy Tesseractu DDH IPL.

Ve čtvrtek vás díky tomu můžeme pozvat na nefalšovanou, lehce kopřivovou, brčálovou, přírodní, zelenou 11.

K tomu na čepu Mamutí ležák 12 % a ještě neoznámená novinka Red IPA 13 %.

Těšíme se na Vás 


Slavnostní narážení Mamutího ležáku

 

Nasajte Vánoční atmosféru v Parníku 

Zveme vás na Ovesný stout 15!

Jako dáreček pro první degustátory máme připravený perník, v jehož těstě je přímo náš stout 

Stout jsme pojmenovali Diesbar. Po stále sloužícím saském parníku postavený v loděnici v Dráźďanech - Blasewitz v roce 1883. Pohání ho parní stroj z prvního českého kolesového parníku Bohemia z roku 1841 

Jde o černé pivo s hustou, hnědou pěnou. Díky praženým sladům ucítíte ve vůni i v chuti tóny hořké čokolády a kávy. Oves pivu dává krémovitý, sametový pocit v ústech. Má plné tělo se sladkou, smetanovou chutí a lehkou praženo-ovocnou linkou.

15,7 % EPM
5,8 % ABV
30 IBU


 

Zima se blíží...

...a tak vaříme něco na zahřátí. Ke konci měsíce tak budete moci ochutnat náš Ovesný stout 15 %. Oves pivu dá sametový pocit v ústech a pražené slady zase tóny čokolády a kávy 🙂 

Nemůžeme se dočkat, až bude na čepu ! 🍻


 

Čerstvě na čepu!

Konečně můžete ochutnat naši kooperaci s Podřevnický pivovar . Právě jsme jej narazili! Bystří už ví, že jsme uvařili pšeničné pivo, a to ne jen tak ledajaké 🙂

Wh(e)at a Beer! 12%
Pivo spadá do stylu American Wheat - Americká pšenice. Má světle nažloutlou barvu a je zakalené. Odrůda chmele Sorachi Ace (původem z Japonska) pivu dává netradiční, ale decentní aroma kopru, které se prolíná s tóny kokosu a citrusů. Vše spojuje lehká obilná chuť pšenice do krásně osvěžujícího a zajímavého piva.

12,6 % EPM | 25 IBU | 5,5 % ABV

Chmely Motueka (Vířívá káď) a Sorachi Ace (Studené chmelení)
30% Pšeničný slad ze sladovny Viking
70% Pale Ale ze sladovny Ireks


 

Co takhle něco na cestu?

Hotový ležák v PET okukuje mladší verzi sebe sama. 🙂
Takhle to vypadalo při posledním varu naší přerovské parníkovské 11 %. Varna plná po okraj, koule (ty sprchové) ponořené v mladině, žádný strach z přetečení. Dáváme tomu maximum. Tak se stavte na čepované nebo si vemte jedno s sebou.

Tento týden na čep zase přistane něco nového a zajímavého. Brzy vám povíme víc. 🍻


 

Opět něco chystáme...

Včera jste se u nás mohli nadýchat vzduchu provoněného kooperačním varem s @Podřevnický pivovar. 
Vrhli jsme se na styl American Wheat. Půjde o osvěžující pivo, které dá více prostoru chmelu, hořkosti a obilnosti pšenice, oproti kvasnicím, jako je tomu u německého bratrance - Weissbier. 
Wh(e)at the Beer! je 12% pivo s IBU 25 chmelené odrůdami Motueka (NZ) a Sorachi Ace (USA- JPN). Ty pivu předají lehce citrusové a květinové aroma s příchutí kokosu! :)
Výběr kvalitních surovin by měl být vždy důležítý, proto jsme tentokrát vyzkoušeli slady od světově vyhlášené sladovny Viking a od německé Ireks. 
K ochutnání bude začátkem listopadu.

 

Nový pivní speciál už o víkendu!

Booblanina 14° Almost Imperial Apricot Pastry Gose - Kyselé pivo s meruňkou, laktózou, špetkou soli, koriandru a chmele.

Minulý víkend v Praze proběhl Nomad Beer Festival a naši přátelé z pivovaru @Létající Bezdomovec tam získali ocenění "nejlepší létající pivovar". Posíláme jim gratulace 🙂 Kluci šikovní si u nás totiž někdy vaří pivo. Tak jsme jim pár soudků ztopili k nám na čep. 🙂 Tak ho přijdtě ochutnat, je to opravdu limitka!


Vyplouváme v plné parádě!

Vážení hosté, rychle na palubu. Posledních pár slunečních dní je před námi, takže je nejvyšší čas toho využít a posedět ještě na naší nově zrekonstruované zahrádce, než se nám znovu zamračí. A co víc, naše plavba potrvá o něco délě, přes týden Vás rádi obsloužíme do 21:00 a v pátky a soboty s námi můžete plout nejméně do 23:00! 

Tento víkend na čepu limitovaný pivní speciál HERON summer ALE!

Těšíme se na Vaší návštěvu


"Po krátké odmlce je Parník zpět"

Vážení hosté, milý zákazníci, Parníku se opět kouří z komína. Českou pivní klasiku ale taky "malá piva" z vlastní produkce, si opět můžete vychutnat na naší nové zahrádce a uvnitř lehce upravené restaurace sdílející prostor s pivovarem. Těšíme se, až Vás budeme moci opět přivítat.  Brzy na viděnou. Tým Parník.



První přerovský minipivovar Parník rozbouřil stojaté vody pivního trhu již v březnu roku 2009.

Příjemný zážitek z návštěvy naší restaurace  umocní  poctivá kuchyně plná kulinářských specialit našich kuchařů s dlouholetou praxí.

Spojení skvěle načepovaného  řemeslného piva  přímo od mistra  výčepního , chutného jídla  , profesionálního a ochotného personálu  je zárukou  jedinečného gastronomického zážitku 

těšíme se na Vás  

 

 


 






DOBA

Naše provozní

pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota neděle
11:00 - 21:00 11:00 - 21:00 11:00 - 21:00 11:00 - 21:00 11:00 - 23:00 11:00 - 23:00 11:00 - 21:00

Pivovar Parník

Naše pivo a jídlo je pádný důvod nás navštívit.
Možnost platit platebními kartami a stravenkami.


Restaurace a pivovar PARNÍK - prerov2@pepinova-pizza.cz +420 733457537 - Tovární 1021/5, 750 02 Přerov © 2021 pubmenu.cz